Mijn recente zoektocht naar een goede budget VPS begon op het Web Hosting Talk forum. Na daar rondgekeken en gezocht te hebben, checkte ik nog in het VPS Hosting Offers of er nog leuke aanbiedingen voor VPS servers in Europa waren.

Ik kwam uit bij een shady bedrijf, W2 Servers. Ik meldde me aan voor hun laagste plan, van 24\$ per jaar. Echter, 14 uur nadat ik het bedrag via PayPal had voldaan, had ik nog steeds geen login informatie en was mijn account Pending. Wel kon ik inloggen op hun Client panel, waar bleek dat de meeste servers van hun niet erg stabiel liepen. Ik besloot een refund claim bij PayPal neer te leggen, en na 24 uur had ik netjes mijn geld terug.

Volgende keus was Prefiber, een Nederlands bedrijf waar je voor nog geen 3 euro per maand een VPS met 128mb RAM en 256mb burst RAM hebt. Helaas laat de snelheid van de verbinding echt te wensen over, en 256mb RAM is echt aan de lage kant om er iets mee te kunnen doen, Ubuntu server zit er niet in. Nu ben ik toch de laatste tijd meer fan van Debian, dus daarmee ben ik gaan stoeien... Helaas zijn zowel de snelheid als de stabiliteit van de verbinding gewoon ronduit waardeloos. Ik haal nog geen 1-2 Mbps met de Cachefly speedtest van een 100mb file, en de verbinding is elke paar uur gewoon weg en dat is alleen te verhelpen met een reboot van de linux install, iets wat je niet echt wilt dus!
Ook deze account zal ik na de eerste maand niet verlengen, toch jammer want de prijs/kwaliteit verhouding leek op papier best goed..

Hierna kwam ik uit bij Virtually Dedicated, een bedrijf dat VPSen tegen een zeer scherp tarief aanbied. Datacenter staat net naast Chicago en de ping is goed, voor trans-Atlantisch verkeer (110ms). Ik koos het kleine pakket (1024mb RAM) voor 8\$ per maand. Het control panel werkte zeer goed, en ook de reinstall gaat vlot. Rebooten ed kan je ook allemaal zelf vanaf daar. Goede VPS voor een zeer goede prijs, en zeker aan te raden! Tevens reageert de customer service vlot op vragen, wat voor mij echt een pré is.

Mijn zoektocht besluit ik bij het bedrijf waar ik nu zit, Alvotech. Alvotech is een Duits bedrijf, opgericht door IT kenners die weten wat de klanten willen. De prijzen zijn echt heel erg scherp (scherpste kwalitatieve host die ik tegen ben gekomen) en de vServer techniek is echt superieur aan OpenVZ. Alles loopt snel en de uptime is goed, support en live chat reageren snel. Servers staan op dit moment in Dusseldorf, maar over enkele maanden bieden ze ook VPSes in Amsterdam aan, en verhuizen is gratis (op aanvraag). Hier spendeer ik waarschijnlijk de komende jaren wel!
(nog een pré: upgraden van plan naar meer RAM oid, gaat binnen een zeer korte tijd en al je data en configs blijven intact!)Comments

comments powered by Disqus