Begin, voor het updaten van je Gems, altijd met éénmaal sudo gem update --system. Dit is om je ruby-gems package (de basis) te updaten.

Normaal gesproken kan je je losse gems het beste updaten, door meerdere malen sudo gem update gevolgd door een sudo gem cleanup te runnen (thanks, Olaf!). Echter, soms geeft dit problemen, zoals deze hieronder:

Attempting to uninstall rails-2.3.5
Unable to uninstall rails-2.3.5:
Gem::InstallError: cannot uninstall, check `gem list -d rails`

Following the instructions I then ran gem list -d rails noting the install path for newer gems was now /Library/Ruby/Gems/1.8 whereas the older gems that cleanup was failing on were in /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/gems/1.8. So the solution was to run cleanup once while overriding GEM_HOME as follows:

sudo sh -c 'GEM_HOME=/System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/lib/ruby/gems/1.8 gem cleanup'

Credits gaan naar Gabrito.com voor deze informatie.Comments

comments powered by Disqus